Simply German în București

Guten Tag! Azi stăm de vorbă cu Lisa Muntean de la Simply German – centrul din București care te ajută cu traduceri și cursuri de limba germană.

Germana.ro:

Ca o scurtă introducere, cine este echipa din spatele Centrului de limba germană Simply German?

Lisa Muntean:

În spatele Simply German stă o familie de ardeleni, cu rădăcini germane, pasionată de limba și cultura germană. Dorința noastră este de a împărtăși cu cât mai multă lume dragostea față de limba germană și de a dovedi că, în ciuda faptului că este considerată a fi o limbă dificilă și greoaie, se poate învăța cu ușurință. Astfel toți membrii echipei sunt implicați în dezvoltarea și adaptarea metodelor proprii de predare, pentru a asigura un proces cât mai simplu și atractiv de învățare.

 

Germana.ro:

Aveți în spate o experiență vastă în predarea limbii germane! Când și cum a început activitatea centrului, de unde a venit această înclinație spre limbi străine? Dar pasiunea pentru limba germană – fiind una dintre limbile pentru care oferiți cursuri?

Lisa Muntean:

Centrul de limbi străine Simply German a luat naștere în 2016,  însă toți membrii echipei au experiența de ani de zile în predare. Ne-am propus să ne îndrumăm cursanții pe cel mai simplu drum către limba lui Goethe, cu metode unice, adaptate pentru fiecare persoană în parte, astfel ca procesul de învățare să fie cât mai ușor și rapid.

Limba germană este o tradiție de familie, toți membrii familiei vorbesc această limbă, de aici și pasiunea pentru aceasta. Astfel înființarea acestei școli a venit natural, din dorința de a împărtăși dragostea pentru limba și cultura germană.

 

Germana.ro:

Pe parcursul activității profesionale, ați întâlnit o situație dificil de gestionat ca echipă sau companie sau poate v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din astfel de situații?

Lisa Muntean:

Da, ne-am confruntat într-adevăr cu diferite probleme pe parcursul acestor ani, dar considerăm că orice companie, oricât de mare, mică, nouă sau veche ar fi, trece prin situații dificile. Am înțeles în acele momente că trebuie să fim uniți, să ne folosim forțele și să trecem împreună prin „furtună”. Soarele va răsări cu siguranță apoi. J

 

Germana.ro:

Ce înseamnă succesul pentru echipa Centrului de limbă germană Simply German și ce planuri de viitor aveți?

Lisa Muntean:

Succesul înseamnă pentru noi progresul și zâmbetul cursanților noștri. Nu este nimic mai important decât să ne vedem elevii mulțumiți de rezultatele lor și cu certificatele de limbă în mână.

Ne dorim ca pe viitor să ne extindem echipa, astfel încât să putem intensifica lecțiile și să convingem cât mai mulți cursanți că limba germană nu este greu de învățat.

 

Germana.ro:

Credeți că limba germană este privită în România sau în lume ca fiind ceva ”cool”? Cum considerați poate fi făcută germana și mai populară și atractivă, în România?

Lisa Muntean:

Categoric. În momentul de față nu este numai „cool” să vorbești limba germană, ci este chiar un atu foarte mare la angajare. Sunt din ce în ce mai multe companii din spațiul D-A-CH care își mută activitatea în România, astfel că cererea de personal calificat care posedă și cunoștințe de limba germană este din ce în ce mai mare. Salariile vorbitorilor acestei limbi sunt superioare, iar cu cât nivelul de limbă este mai bun, cu atât cresc și veniturile lunare.

Limba germană este însă considerată a fi una grea, lucru ce ar putea-o face mai puțin atractivă pentru anumite persoane. Este nevoie ca lumea să înțeleagă că avem de-a face cu o limbă „matematică”, cu destul de multe reguli care ne ajută s-o înțelegem și s-o învățăm într-o manieră logică, nu să reținem cuvinte „kilometrice” și „reci” pe dinafară, fără a înțelege ce zace în spatele lor. Rolul nostru, al școlilor de limbi străine sau al asociațiilor care promovează cultura și limba germană, este de a transmite cât mai clar acest mesaj, astfel ca până și persoanele reticente până acum să aibă curajul de a încerca măcar să învețe această limbă.

 

Germana.ro:

Oferiți momentan cursuri în mediul online individuale sau mini-grup pe Skype. Care este experiența voastră legat de învățarea și predarea limbii germane în mediul online – sunteți de acord ca acesta va fi viitorul educației?

Lisa Muntean:

Cursurile online ne permit să ținem legătura cu toți cursanții indiferent de distanță sau de vremurile pe care le trăim. Acum, când totul este paralizat de această pandemie, putem lucra în continuare, astfel încât să nu existe o pauză în învățare, iar atunci când ne vom revedea la cursurile față-în-față (pentru cei care au optat pentru lecțiile la sediu), să nu se simtă deloc faptul că am trecut printr-o perioadă dificilă. Oamenii sunt entuziasmați de varianta de a participa la cursuri, iar copiii sunt chiar și mai atrași de lecții, totul desfășurând-se în fața unui device pe care ei îl îndrăgesc atât de mult.

Este categoric o modalitate de a ne continua activitatea, de a depăși orice fel de bariere și de a ne ajuta cursanții să progreseze. Cu siguranță ar trebui luată mai des în considerare această formă de învățământ, chiar și de școlile sau universitățile de stat.

Noi am predat și înaintea acestei crize pe diferite platforme online, am lucrat cu persoane din alte localități sau țări și am avut rezultate foarte bune.

 

Ultimă întrebare:

Care sunt cele mai bune 3 sfaturi pe care le-ați da cursanților care învață limba germană?

Lisa Muntean:

Să uite de prejudecăți, să aibă răbdare cu ei înșiși și să se bucure de fiecare etapă de învățare prin care trec.

 

Dacă vreți să îi găsiți pe cei de la Simply German, intrați pe site-ul lor, și desigur, pe Facebook – aiciDacă vreți să îi sunați, îi puteți găsi la numărul 0799 788 453 sau 0723 259 059.

Până data viitoare, prieteni, spor la învățat limba germană! Venim și noi în ajutorul vostru, prin articole despre învățarea limbii germane, din categoria Articole de pe site. Iar dacă vreți să vedeți cine oferă cursuri online, aici găsiți o listă a acestora.

Simply German București - Traduceri și cursuri de germană

Cauți cursuri de germană pentru adulți?

Germana.ro oferă cursuri și ateliere pentru adulți în limba germană