Librăria Buchuria – librăria românilor din Germania

Cine stă în spatele inițiativei Librăria Buchuria?

Librăria Buchuria este un proiect de familie, iar în spatele proiectului se află de fapt plăcerea de a citi, bucuria de a fi înconjurați de cărți, dorința de a nu pierde legătura unică cu limba maternă și cultura spațiului geografic din care venim și care parțial ne definește, cât și dorința de a transmite și copiilor noștri aceste legături.

Când și cum a debutat activitatea Librăriei Buchuria? Cum a apărut ideea de a deschide o librărie online?

Am lansat site-ul pe 1 decembrie 2018, în Anul Centenarului – a fost modul nostru de a sărbători, a contribui și de a ne asuma însemnătatea acestei date istorice.

Ideea librăriei online nu este originală și nu ne aparține. Noi ne-am mutat din UK în Germania iar în Marea Britanie deja exista cam din 2014 o librărie online pe care o urmăream de la apariție.

După ce ne-am mutat, am descoperit că în Germania nevoia de a găsi carți în limba română nu este acoperită nici în offline, nici în online, așa că am decis să ne asumăm acest rol și am început să analizăm ideea.

Care este publicul actual și comunitatea căreia îi este destinată Librăria Buchuria?

Noi ne adresăm iubitorilor de lectură. Dacă ar fi să găsim trăsături comune majorității publicului nostru, ne-ar plăcea să credem că acestea sunt: dragostea pentru lectură, dragostea către limba și cultura română, dorința și convingerea că doar prin educație România și umanitatea în general vor prospera.

Oferta noastră include și cărți bilingve, dar și traduceri în limba germană ale cărților unor autori români.

Marea majoritate a cititorilor noștri sunt din Germania. Într-un procent mai mic avem și clienți din afara Germaniei, datorită faptului că facem livrări în toate țările membre UE, plus Elveția și Lichtenstein, dar am avut surpriza plăcută de a avea comenzi și din România și livrări către România.

Cât de receptivi au fost românii din Germania la posibilitatea de a procura cărți românești?

Răspunsul vorbitorilor de limba română din Germania a fost și este extraordinar. Feedback-ul pozitiv al clienților, încurajările, mulțumirile, interacțiunile directe și pe social media ale acestora – toate acestea ne-au adus un sentiment profund de satisfacție că putem și noi contribui și oferi ceva util și apreciat comunității din care facem și noi parte.

Desfășurați și alte activități conexe librăriei?

Noi încercăm să ne canalizăm atenția și timpul liber către activități pe care le putem face cu plăcere și cât mai bine posibil, iar lucrul la librărie este una dintre activitățile preferate.

Deocamdată nu suntem implicați și în alte proiecte conexe librăriei, însă ne dorim să ne implicăm în proiectele altor parteneri sau entități cu obiective comune cu cele pe care noi ni le-am propus. Sperăm ca pe viitor să putem sprijini inițiative legate de educație în principal, îmbogățirea patrimoniului european prin promovarea culturii din care și noi venim, ajutarea comunității din care și noi facem parte. Credem că împreună putem avea o voce mai puternică și de aceea ne bucură și parteneriatul cu Asociația Gutenberg.

Care sunt planurile de viitor pentru librărie?

Deocamdată avem doar planuri pe termen scurt și mediu, iar acestea se referă la dezvoltarea „sănătoasă” și durabilă a librăriei.

În această etapă ne concentrăm să stabilim parteneriate cât mai diverse și să ne mărim oferta de carte pentru a acoperi cât mai multe gusturi.

Prioritatea noastră este să ne ascultăm cititorii și să mergem în direcția care oferă cel mai mare serviciu comunității. Scopul și misiunea noastră se concentrează doar pe oferirea unui serviciu cât mai util, transparent și calitativ.

Mai multe despre Librăria Buchuria puteți parcurge pe site-ul lor (Buchuria.de) și să vedeți ce produse oferă magazinul online din Germania.

De asemenea, dacă doriți să aflați mai multe despre experiența românilor din spațiul germanofon și experiențele acestora, dar și despre tot ce înseamnă limba germană în România, vă invităm să urmăriți site-ul Germana.ro.

Librăria Buchuria

Cauți cursuri de germană pentru adulți?

Germana.ro oferă cursuri și ateliere pentru adulți în limba germană