Lecție gratuită de limba germană - Lecția de crăciun în germană

Crăciun în germană? Dincolo de atmosfera de sărbătoare și târgurile de Crăciun speciale, care sunt deja tradiție în Germania, această perioadă vine la pachet și cu multe alte obiceiuri.

Cu ocazia acestei sărbători pline de emoție și de momente frumoase venim spre tine cu o lecție gratuită de Crăciun în germană.

Această lecție de limba germană este destinată în special prietenilor noștri începători, care doresc să își extindă cunoștințele de vocabular în limba germană, dar poate fi utilă deopotrivă și vorbitorilor intermediari sau avansați. Lecția este tematică și abordează vocabularul aferent sărbătorile de Crăciun.

O poți găsi și în format mai comprimat sub forma unui PDF. Descarcă aici PDF-ul cu lecții gratuite de germană de Crăciun

3 sfaturi pentru a învăța limba germană eficient

Crăciun în germană - 3 sfaturi pentru a învața limba germană eficient

Dacă încă nu ai descărcat PDF-ul cu vocabularul de Crăciun în germană, am dori înainte de toate să îți dăm 3 sfaturi rapide pentru a învăța limba germană într-un mod eficient și pentru a aprofunda această lecție cât mai bine.

Stabilește-ți o dată și o oră pe săptămână, un program regulat în care înveți germană 

Disciplina e cheia învățării oricărei abilități noi, fie că e vorba de limba germană, fie că e vorba despre altă limbă sau alt domeniu. Să nu uităm vechea zicere: ,,repetiția e mama învățăturii”, sau cum ar zice neamțul: „Übung macht den Meister” (exercițiul te face maestru).

Fă-o în așa fel, încât să îți facă plăcere

Mai țineți minte orele acelea de la școală în care te uitai la ceas și te rugai să treacă ora, momentele în care ți se părea că au trecut 20 de minute și când te uitai din nou la ceas, au trecut abia 2 minute? Acesta este un chin al învățării și nu aduce rezultate favorbile.

Pe de altă parte, când facem lucruri care ne fac plăcere „zboară timpul”. Ei bine, cel mai favorabil ar fi să ne găsim metoda plăcută, pe care să o suprapunem cu procesul de învățare al limbii germane, care să ne creeze aceleași emoții pozitive.

De exemplu, dacă vă plac serialele, filmele sau animațiile, le găsiți pe internet și dublate în limba germană sau cel puțin cu subtitrări în limba germană. Aceste opțiuni există pe diferie site-ul precum Youtube, Netflix, HBO GO și multe altele. Poate va fi greu la început, dar cu siguranță e un proces cu care vă puteți obișnui pe parcurs și care vă va fi favorabil.

Caută-ți un partener de învățare

Dacă nu ai un coleg, un prieten, o rudă sau pe orice persoană care să te tragă la răspundere când nu ți-ai făcut tema pe această săptămână. De multe ori începi să devii delăsător după un timp. De asemenea un partener de învățare poate să împărtășească dacă învață ceva nou sau găsește ceva interesant în procesul lui de învățare, astfel poți avea acces la de 2 ori mai multe resurse. Nu în ultimul rând vă puteți testa reciproc. Poate fi o activitate chiar distractivă pentru sedimentarea informației.

Dacă ați ajuns până aici și ați parcurs și sfaturile noastre pentru învățarea eficientă a limbii germane, mai jos vă prezentăm și lecția de limba germană gratuită de Crăciun.

Lecția este formată din vocabular specific și dialoguri adiționale:

Dialogurile cu tematică de Crăciun în germană

Crăciun în germană - Învață limba germană gratuit

Această parte prezintă un dialog între 2 persoane care au o discuție despre împrejurările Crăciunului, cadouri, zăpadă și activitățile specifice.

Ana: Hallo, Andreea, wie geht es dir?

Andreea: Hallo, Ana! Schau Mal, ich habe viele
Geschenke gekriegt.

Ana: Das bedeutet, dass du brav warst.

Andreea: Ja, du warst auch! Lass uns einen Glühwein
bei dem Weihnachtsmarkt trinken gehen!

Ana: Die Idee klingt Klasse! Ich habe diese
Weihnachtsstimmung schon.

Andreea: Ja, leider gibt es keinen Schnee.

Ana: Aber die Tannenbäume sind da und haben
Lichterketten, Glitzer, Bratäpfel und Vieles mehr!

Andreea: Ja, du hast recht, ich kann es kaum erwarten!

Vocabularul și cuvintele de Crăciun în germană, care se regăsesc în dialog

Crăciun în germană - Învață limba germană gratuit

Pentru a înțelege dialogul din lecția de Crăciun în germană, avem nevoie și de vocabular, de traduceri în limba română a tuturor cuvintelor ce se regăsesc în dialog. Câteva din cuvintele pe care le găsiți în pdf-ul de mai jos sunt:

anzünden – a aprinde

backen – a coace

besuchen – a vizita

der Bratapfel – mărul copt

der Glühwein – vinul fiert

der Schnee – zăpada

die Schneedecke – pătura de
zăpadă

die Schneeflocken – fulgii de
zăpadă

das Weihnachten – Crăciunul

der Weihnachtsabend – seara de
Crăciun

sich wünschen – a-și dori

der Wunschzettel – bilețelul cu
dorințe

der Zimt – scorțișoara

Despre cuvintele compuse

Crăciun în germană - Învață limba germană gratuit

Sperăm că ați obervat că cele mai multe dintre exemplele oferite la secțiunea de vocabular de Crăciun în germană sunt cuvinte compuse. Limba germană este foarte populară pentru cuvintele foarte lungi, existente în vocabularul limbii. Motivul pentru care s-a ajuns aici constă în faptul că în limba germană am putea combina cuvinte la nesfârșit pentru a obține noțiuni noi. De asemenea, pentru a vă ajuta pe voi în înțelegerea lor, vă putem spune că articolul oricărui cuvânt compus, indiferent de lungimea lui sau de numărul cuvintelor din care este format, este dat de ultimul cuvânt.

De exemplu:

der Winter – iarna

die Freude – bucuria

die Winterfreude – bucuria de iarnă

Poți descărca lecția de limba germană gratuită de Crăciun mai jos:

Lecție de limba germană gratuită de Crăciun – Invață germană gratuit – CLICK PENTRU A DESCĂRCA PDF-UL

Vă mulțumim pentru interesul acordat!

Dacă vă place materialul, vă invităm să îl dați mai departe și să dați un share pe rețeaua socială preferată.

Dacă vrei să parcurgi și alte lecții gratuite, te invităm să parcurgi acest articol sau te poți alătura grupului nostru de Facebook, pentru a avea acces la resursele împărtășite acolo.

Acest material gratuit a fost generat de Centrul Gutenberg din Cluj-Napoca care organizează Cursuri de limba germană online.