Lectii gratuite pentru a invata limba germana - tematica de paste

Lecție de germană gratuită de Paști – un material pregătit cu ocazia Sfintelor Paști.

Acum în perioada sărbătorilor pascale, venim în sprijinul prietenilor noștri începători care doresc să învețe limba germană sau a celor care doresc să își extindă cunoștințele în direcția vocabularului în limba germană. Această lecție gratuită de limba germană este tematică și abordează sărbătorile de Paști.

Acestă lecție de germană gratuită de Paști e împărțită în 3 părți.

Dacă nu ai sărit direct la a descărca PDF-ul, am dori înainte de toate să îți dăm 3 sfaturi rapide pentru a învăța germană. Mai exact, pentru a învăța eficient limba germană.

Stabilește-ți o dată și o oră pe săptămână, un program regulat în care înveți germană (cu cât mai mult, cu atât mai bine).

Disciplina e cheia învățării oricărei abilități noi, fie că e vorba de limba germană, fie că e vorba despre altceva. În această categorie intră și proverbul pe care cu siguranță l-am auzit de multe ori. Repetiția e mama învățăturii, sau cum ar zice neamțul: „Übung macht den Meister” (exercițiul te face maestru).

Fă-o în așa fel, încât să îți facă plăcere.

Mai țineți minte orele acelea de la școală în care te uitai la ceas și te rugai să treacă ora, apoi erai atent la ora, ți se părea că au trecut 20 de minute și când te uitai din nou la ceas, au trecut abia 2 minute? Acesta este un chin al învățării. AȘA NU.

De cele mai multe ori când facem lucruri care ne fac plăcere „zboară timpul”. Ei bine, trebuie să ne găsim metoda plăcută, pe care să o suprapunem cu procesul de învățare al limbii germane, care să ne creeze aceleași emoții pozitive.

De exemplu: Dacă vă plac serialele sau desenele animate (da, sunt și adulți care se uită la desene animate), le găsiți pe internet și în limba germană. Fie că le cautați pe Youtube, fie că le căutați pe Netflix, aceste opțiuni există. Poate va fi greu la început, dar cu siguranță e un proces care devine din ce în ce mai ușor.

Caută-ți un partener de învățare.

Dacă nu ai un coleg, un prieten, un amic, pe cineva, oricine care să te tragă la răspundere când ești leneș(ă) sau când nu ți-ai făcut tema pe această săptămână, de multe ori începi să devii delăsător după un timp. De asemenea un partener de învățare poate să împărtășească dacă învață ceva nou sau găsește ceva interesant în procesul lui de învățare, astfel poți avea acces la de 2 ori mai multe resurse. Nu în ultimul rând vă puteți testa reciproc, pentru sedimentarea informației și asigurarea că cele învățate „s-au lipit” și rămân pe veci în bagajul nostru de cunoștințe.

 

Dacă ați ajuns până aici și ați parcurs și sfaturile noastre pentru învățarea eficientă a limbii germane, mai jos vă prezentăm și lecția gratuită tematică de Paști.

Ce veți găsi în document? Materialul nu este orice lecție de germană gratuită de Paști, ci cuprinde:

 

Dialogul tematic de Paști.

Această parte prezintă un dialog între 2 persoane tinere, una este catolică, iar cealaltă persoană este ortodoxă. Cele 2 persoane discută despre activitățile din familiile lor, pe scurt, și despre ce fac unii membrii din familie. La sfârșitul dialogului se invită să vadă cum se sărbătorește Paștele la ei.

Vocabularul și cuvintele în limba germană pentru începători care se regăsesc în dialog

Pentru a înțelege dialogul, avem nevoie și de vocabular, de traduceri în limba română a tuturor cuvintelor ce se regăsesc în dialog. Câteva din cuvintele pe care le găsiți în pdf-ul de mai jos sunt:

der Ostern = Paștele

der Ostersonntag = duminica Paștelui

feiern = a sărbători

das Fest = sărbătoarea

christlich = creștin

orthodox = ortodox

die Ostereier = ouăle de Paști

der Schinken = șunca

der Kuchen = prăjitura

lecker = delicios

fasten = a posti

Pentru mai multe astfel de exemple, descărcați PDF-ul de la sfârșitul articolului.

 

Câte un cuvânt în limba germană care să se potrivească unei litere din alfabet.

O categorie extra din această lecție de germană gratuită de Paști – această secțiune conține 31 de cuvinte, pentru fiecare literă din alfabet câte una. Aici putem afla și învăța cuvintele în limba germană:

A – die Auferstehung, care în română înseamnă „Înviere“

E – die Eier, ouăle și die Eierfärberei, procesul de vopsire al ouălor

F – der Fisch, peștele, pentru că în multe familii germane în Vinerea mare se mănâncă preparate pe bază de pește

G – der Gründonnerstag, Joia Mare sau Cina cea de Taină

H – der Hase, iepurele, care de Paști colorează ouăle și ascunde dulciuri pentru copii în grădină

O – die Ostereier, ouăle de Paști
P – der Palmzweig, ramură a unui palmier. În contextul Paștelui, „Palmzweig” este ramura de cimișir, care se sfințește în Duminica Floriilor

Pentru mai multe detalii, vă invităm să descărcați acest PDF care conține ediția specială de lecție de germană gratuită de Paști.

 

Descarcă lecția gratuită de limba germană cu tematica de Paști.

Lecție gratuită de limba germană cu tematica de Paște – Invață germană gratuit – CLICK AICI PENTRU DESCĂRCA PDF-UL

 

Vă mulțumim pentru interes.

Dacă vă place materialul, vă invităm să îl dați mai departe și să dați un share pe rețeaua socială preferată.

Acest material gratuit a fost generat de Centrul Gutenberg din Cluj-Napoca care organizează cursuri de limba germană în Cluj, dar și Cursuri de limba germană online. Pe facebook îi găsiți aici. Pentru a putea genera astfel de materiale gratuite și pe viitor, vă rugăm să dați un share fie la material, fie la aceste pagini.