Interviu cu Fast and Smart English Center Timișoara

Guten Tag! Azi stăm de vorbă prietenii de la Fast and Smart English Center – Centru de Limbi Străine din Timișoara care te ajută cu predarea cursurilor de limbi străine și de limba germană.

Cine este echipa din spatele Fast and Smart English Center?

În spatele Fast and Smart English Center se află o persoană cu viziune, cel care a înființat efectiv școala Fast and Smart English Center, cu o experiență vastă în lucrul cu oamenii, cu o plăcere și o capacitate incredibilă de a lucra în echipă și în organizarea echipelor de lucru, în cazul Fast and Smart English Center fiind vorba atât de echipele de profesori cât și de cele de cursanți. Aveți în spate o experiență vastă – oferiți garanția că cursurile voastre sunt cele mai calitative și eficiente din zona de Vest a României!

Când și cum a început activitatea Fast and Smart English Center, de unde a venit această înclinație spre limbi străine? Dar pasiunea pentru limba germană – fiind una dintre limbile pentru care oferiți cursuri?

Activitatea Fast and Smart English Center a început în 2017, când, din dorința de a pune pe picioare un business nou, și având experiența lucrului în același domeniu în trecut, am considerat că cel mai benefic ar fi să punem la punct o metodă nouă de învățare a unei limbi străine, o metodă interactivă, neîntâlnită în alte centre sau mai ales în învățământul clasic. Fiind o zonă foarte dezvoltată, unde majoritatea joburilor în special au ca și cerință, măcar o limbă străina știută, și foarte important, faptul că lucrăm cu adulți, și știm că secolul în care trăim este secolul vitezei, dorim să oferim o metodă inedită de învățare, o metodă ce ne face cursanții să vină cu placere la cursuri, și nu doar de nevoie.

Pasiunea pentru Limba Germană vine din discuțiile cu diverse companii cu care am colaborat și am aflat că au ca și cerința această limbă, acest lucru ne-a făcut să ne dăm seama că piața muncii este atât de vastă pentru zona de Vest dacă știi această limbă, încât am considerat că este neaparată nevoie să punem la punct un curs și pe această limbă.

Oferiți cursuri pentru companii – care este perspectiva pentru învățarea limbii germane în zona business, care sunt domeniile cele mai frecvent întâlnite în care activează cursanții?

Perspectiva învățării limbii germane în zona de business este extrem de dezvoltată, majoritatea cursanților noștrii, aș putea spune chiar 90% din cei care activează la cursurile noastre pe limba germană vin pentru ajutorul în domeniul business în care activează, domeniul cel mai frecvent întâlnit fiind domeniul IT . Mai putem adăuga inginerie, business-uri personale în care au tangență cu străini, domeniile sunt vaste, dar predominant este cel IT.

Pe parcursul activității profesionale, ați întâlnit o situație dificil de gestionat ca echipă sau companie sau poate v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din astfel de situații?

Nu am întâmpinat neăparat sițuatii dificile, cel puțin nu atât de dificile încăt să nu le putem gestiona sau să le considerăm eșecuri. În lucrul cu oamenii, mereu există tot felul de situații de gestionat, lucrând cu adulți, intervin probleme personale în mare parte la ei, sau profesionale. De exemplu: delegații, schimbarea programului de lucru etc, și atunci trebuie gestionate situații legate de program în mare parte, pentru a mulțumi pe toată lumea, pentru ca pierderea ședințelor de curs nu este ok ca și rezultat final al modulelor.

În rest, cu companiile cu care am colaborat totul a decurs normal, pentru că lucrurile sunt organizate de către superiori și cursanții sunt, pot spune, mult mai responsabili când totul se derulează la job.

Ce înseamnă succesul pentru echipa Fast and  Smart English Center și ce planuri de viitor aveți?

Succesul pentru noi înseamnă că fiecare persoană care termină cel puțin un modul la noi să plece mulțumită, sa recomande mai departe și să considere de ajutor ceea ce a învățat în cadrul scolii noastre. Mulțumirea oamenilor este cea mai mare satisfacție a noastră.

Ca si planuri de viitor, dorim să ne extindem, să preluam și zona Oradea, Lugoj, și alte orașe mari, să ne mărim echipa și să putem ajuta cât mai multe persoane doritoare de învățare a unei limbi străine într-un mod cât mai relaxant.

Credeți că limba germană este privită în România sau în lume ca fiind ceva ”cool”? Cum considerați poate fi făcută germana și mai populară și atractivă, în România?

Limba Germană este privită atat în România, cât și în lume, ca fiind o limbă grea, dar și cool în același timp. Știm bine că zona de vest a Europei este o zonă foarte dezvoltată, Germania, Austria, țări ce sunt lăudate pentru zona economică foarte bine dezvoltată, dar și pentru organizarea foarte bună a acestora atât personal cât și profesional.

Legat de partea în care spuneam că limba germană este considerată grea, aici cred că ar trebui să lucrăm, noi, centrele de
limbi străine, în a demonstra prin aceste metode interactive pe care le punem la dispoziție, că germana nu este imposibil de învățat, și să se pună foarte mult accent pe câte beneficii poate aduce, pe plan profesional, învățarea acestei limbi.

Oferiți momentan cursuri în mediul online pentru orice nivel de cunoaștere a limbii germane. Care este experiența voastră legat de învățarea și predarea limbii germane în mediul online – sunteți de acord ca acesta va fi viitorul educației?

Da, oferim cursuri online pe Skype, atât în formatul de grup organizat, unde participă maxim 5 persoane în același timp prin videoconferință, toți având același nivel de limbă, cât și individual. Considerăm că viitorul educației va fi prin plaforma aceasta online.

Chiar dacă în momentul de față sunt foarte multe persoane reticente, înainte de a începe cursul online, în sensul că nu consideră ca ar avea aceleași rezultate ca și cursurile face-to-face, dar în momentul în care participă efectiv la cursul pe Skype, își dau seama că rezultatele sunt la fel de bune,

Care sunt cele mai bune 3 sfaturi pe care le-ați da cursanților care învață limba germană?

  • Nu e important să vorbim utilizând o structură gramaticală perfectă, ci să avem curajul să vorbim.
  • Să nu se teamă că nu vor putea să învețe.
  • Să fie responsabili.

Mai multe despre Centrul de limbi Străine Fast and Smart English Center parcurge pe site-ul lor  – Fast & Smart English Center.

De asemenea, dacă doriți să aflați mai multe despre tot ce înseamnă limba germană în România, vă invităm să urmăriți site-ul Germana.ro.

Cauți cursuri de germană pentru adulți?

Germana.ro oferă cursuri și ateliere pentru adulți în limba germană