10 argumente pentru înscriereDacă o grădiniță germană se află pe lista de opțiuni atunci când vine vorba de educarea copilului tău, trebuie să citești următoarele rânduri.

Încă de la o vârstă fragedă copiii sunt încurajați să încerce cât mai multe activități benefice dezvoltării lor. Însă un aspect neglijat de mulți părinți este învățarea unei limbi străine. Singurul factor care contribuie la asta este internetul, în multe cazuri.

Din fericire, în ziua de azi există o mulțime de opțiuni care să faciliteze învățarea unei limbi străine încă de la grădiniță. De altfel, în foarte multe orașe există grădinițe specializate pentru majoritatea limbilor de circulație internațională, inclusiv engleză.
Așadar, în rândurile de mai jos voi enumera 10 argumente pentru a-ți da copilul la o grădiniță germană. Să-ncepem!

 

Este un bun exercițiu pentru creier

Este un bun exercițiu pentru creier

Atunci când citim, rezolvăm probleme la matematică sau studiem un instrument creierul nostru exersează și se dezvoltă. Același lucru se întâmplă și în cazul învățării unei limbi străine. Creierul muncește pentru a se obișnui cu noile cuvinte, noua pronunție și noile reguli gramaticale, capacitatea acestuia amplificându-se. Asta va facilita dezvoltarea gândirii critice sau capacității de analiză. În plus, veți remarca în viitor că învățarea altor limbi străine va fi din ce în ce mai facilă.

Când ești mic e mai usor sa inveti

Când ești mic e mai ușor să înveți

E dovedit că cei mici asimilează mult mai repede informațiile comparativ cu adulții. Asta se datorează faptului că au foarte mult timp liber, nu au job sau familii de întreținut. Job-ul lor, de fapt, e acela de a descoperi și de a învăța. Curiozitatea unui copil este infinită și ar fi păcat să fie irosită.

Oricum, copiii își surprind părinții cu neologisme sau anglicisme învățate de la TV sau de pe platformele online. Și de foarte multe ori ne surprind plăcut cu informații cărora noi nu le-am acordat atenție. Deci, de ce să nu îl înscrii la o grădiniță germană dacă tot are această eficiență în memorare? Să nu uităm și de metodele distractive prin care micuții pot învăța această limbă, cum ar fi joaca. Aici pot fi găsite câteva dintre acestea.

Capacitatea de memorare se va îmbunătăți

Capacitatea de memorare se va îmbunătăți

Persoanele bilingve au, în general, capacitatea de a memora mai bună decât persoanele care vorbesc o singură limbă. Așadar, pentru un copil bilingv activități precum cititul, scrisul sau chiar și matematica nu reprezintă o problemă. În plus, persoanele bilingve fac mai ușor diferite conexiuni sau asocieri, deoarece sunt obișnuite să tranziționeze de la o limbă la alta.

Dezvoltarea auzului

Dezvoltarea auzului

În timpul vorbirii într-o limbă străină creierul depune un anume efort pentru a distinge sunetele necunoscute. Astfel capacitatea de ascultare a persoanelor bilingve va crește pe măsură ce acestea continuă să converseze. O grădiniță germană tocmai pe asta se axează, deoarece programele se desfășoară în mare parte în limba germană.

Copilul va deveni mai receptiv la limbile străine

Copilul va deveni mai receptiv la limbile străine

Când un copil este bilingv, acesta va fi capabil de a distinge limbile auzite. Le va putea diferenția, chiar dacă nu le vorbește. De asemenea, îi va fi mult mai ușor să învețe și o a treia sau a patra limbă. Știu că sună mult, dar limbile seamănă destul de mult între ele, atât fonetic cât și gramatical și morfologic.

În plus, limba germană este destul de diferită de limba română, inclusiv pe partea de vocabular. Asta înseamnă că, spre deosebire de limbile latine, de exemplu, germana va fi la început o ecuație cu multe necunoscute pentru copil. Pe termen lung, acest aspect este unul cât se poate de pozitiv. Cineva care stăpânește limba germană nu va avea nicio problemă să învețe limbi străine mult mai apropiate de limba română.

Experiența multiculturală

Experiența multiculturală dintr-o grădiniță germană

Era globalizării este una a călătoriilor. Zilnic trecem pe lângă oameni care nu vorbesc aceeași limbă ca noi. Și ar fi foarte tare să putem purta conversații cu ei fără ajutorul Google Translate. Învățarea limbii germane încă de la o vârstă fragedă pregătește copilul pentru viitoare interacțiuni cu oameni din alte culturi. Și va aborda aceste interacțiuni cu o ușurință mult mai mare comparativ cu cineva care utilizează diverse mijloace de traducere.

Din punctul acesta de vedere, beneficiile sunt infinite. Posibilitatea de a călători în țări în care se vorbește limba germană și de a interacționa cu localnicii sau accesul la cultură de limbă germană (fie că vorbim despre cinematografie, muzică sau literatură) sunt de neprețuit.

Proiectele școlare internaționale

Proiectele școlare internaționale

Schimburile de experiență între tineri au devenit tot mai populare în ultimii ani, implicând majoritatea instituțiilor de învățământ. Aceste schimburi presupun participarea tinerilor din țări diferite la proiecte pe anumite teme. Cunoașterea unei limbi de circulație internațională este indicată în cazul de față, iar germana este limba maternă cea mai vorbită din Uniunea Europeană. Așadar, acesta este încă un motiv pentru care o grădiniță germană este alegerea potrivită pentru copilul tău. În plus, în viitor va putea studia la universitățile de top din Germania și îi va fi mult mai ușor să se adapteze.

Performanța pe plan profesional

Performanța pe plan profesional

Atunci când îți înscrii copilul la o grădiniță germană contribui enorm la viitorul său, fie că ăsta e planul sau nu. Poate scopul tău e să-l îndrumi spre învățarea limbii germane și atât, dar în viitor se vor ivi nenumărate oportunități. Multe companii, organizații sau instituții caută oameni care vorbesc limba germana. Când va ajunge la vârsta maturității sfera opțiunilor profesionale se va mări considerabil, mai ales că vorbitorii de germană sunt puțini.

Nu e atât de greu precum pare

Nu e atât de greu precum pare

Limba germană împarte același „ADN” cu limba engleză. Bineînțeles, pronunția și scrierea în germană mult mai „rigide”, însă din punct de vedere gramatical nu există multe diferențe între aceste două limbi. Deci, o grădiniță germană nu va face decât să-l ajute pe micuțul tău când vine vorba de abilitățile sale lingvistice.

Oktoberfest

Oktoberfest va fi mult mai distractiv

Cum ar fi să mergi cu copilul la Oktoberfest, iar el să-și comande de unul singur Bratwurst și varză acră? E impresionant. Rare ori întâlnești un copil de grădiniță atât de independent din punct de vedere lingvistic printre standurile cu cârnați și bere. Să nu uităm și de faptul că va ști să citească etichetele produselor expuse pe rafturile din supermarket în săptămâna germană.

Pe termen lung, faptul că micuțul tău și-a petrecut o parte din copilărie într-o grădiniță germană îi va aduce multe avantaje. „De ce mi-aș da copilul la o grădiniță germană?” este întrebarea la care acum ai suficiente răspunsuri. Poți deja să treci la următorul pas. Te-am convins?