Limba germană online? Merită să încerci să înveți limba germană online? Este oare învățatul online o opțiune bună?

Educația online a lipsit până acum din România. Majoritatea oamenilor nu cunosc care sunt avantajele acestui mod de învățare, care deși are limitele ei, urmează să schimbe felul în care predatul și învățatul vor fi realizate.

Contextul nostru cultural și social nu au încurajat până acum prea mult tehnologia în educație. Din lipsă de fonduri pentru crearea infrastructurii necesare, din lipsă de experți, din diferite motive, unul mai fondat ca altul, tehnologia nu este încorporată și prezentă constant în procesul educațional în România.

Cu toate acestea, devine tot mai evident că viitorul educației este în mediul online. Învățatul și predatul online vor revoluționa ceea ce înțelegem astăzi prin educație în România și nu numai. Există deja o întreagă serie de avantaje pentru învățatul online, care susțin ideea că mediul virtual este cea mai mare (și necesară) revoluție în educația din ziua de azi.

Noi ne dorim să ținem pasul cu progresul tehnologic, motiv pentru care am pregătit acest articol în care vă vom prezenta 8 beneficii ale învățatului online, mai exact cum putem învăța germana online.

Dezvoltarea disciplinei atunci cănd înveți limba germană online

Nu toată lumea are disciplina și motivația să își asume un program de învățare în care nu răspunde în mod direct unui profesor atunci cănd nu își face tema la timp. Un astfel de program te poate ajuta să dezvolți această disciplină, care mai apoi poate fi aplicată pentru a reuși orice îți propui. Un curs online îți impune să îți stabilești singur un program, căruia îi ești responsabil, și față de care ești singur responsabil pentru a progresa în procesul de a învăța germana online.

Relația mai bună cu profesorul

Relația mai bună cu profesorul și alte persoane dornice să învețe limba germană online

Relația cu îndrumătorul este, desigur, diferită, într-un curs online, față de unul fizic. Dar această diferență nu trebuie percepută ca fiind una negativă. Nu tuturor persoanelor le este ușor să adreseze întrebări profesorului față în față sau să recunoască faptul că nu a înțeles ceva atunci cănd se află într-un grup mare de oameni. Din spatele unui ecran comunicarea devine mai ușoară, și putem desfășura sesiuni de întrebări și răspunsuri fără inhibiții.

Multe cursuri oline oferă și accesul la o comunitate online, care e doar la un click distanță. Astfel îți poți găsi colegi pentru exersarea comunicării sau a unor study buddies (persoane native, care te pot învăța nuanțele limbii germane, în schimbul învățării limbii române) .

Centrul Gutenberg a creat un grup pe rețeaua de socializare Facebook pentru toți cei care doresc să învețe limba germană. Te poți alătura grupului aici, și avea parte ocazional de recomandările noastre.

Avantaje aduse carierei

Avantaje aduse carierei

De câte ori ai auzit că limba germană este una foarte căutată pe piața muncii? Acesta poate că și este unul dintre motivele principale  care te-au determinat să înveți această limbă. Dacă alegi să parcurgi un curs online, pe care să îl treci mai apoi în CV, acesta poate spune mai multe despre tine, decât simplul fapt că cunoști limba.  Un astfel de curs demonstrează că dincolo de parcursul educațional clasic, înțelegi ce înseamnă o piață competitivă și ești mereu dornic/-ă să înveți, că ești pasionat/-ă de ceea ce faci și dorești să te dezvolți constant.

Evaluarea online și rezultatele pe loc

Evaluarea online și rezultatele pe loc

Tehologia ne permite din ce în ce mai multe, iar asta se aplică și când vine vorba despre învățarea unei limbi online. Acum ne este permisă nu doar evaluarea cunoștințelor online, dar și corectarea oricărui exercițiu în timp real. Orice curs online permite opțiunea de a evalua în ce stadiu al procesului de învățare te afli și în același timp îți poate oferi explicațiile necesare, acolo unde ai greșit.

Confort și flexibilitate

Confort și flexibilitate în procesul de învățare a limbii germane în online

Alegând să înveți germana online, poți parcurge lecțiile fără să fi nevoit să te deplasezi dintr-un loc într-altul și fără să stai ore în șir pe bănci rigide și incomode. Ai acces la toate materialele și sesiunile de curs din confortul casei tale, fără să fi fost nevoie de deplasare, pregătiri, aranjat, schimbat etc.

Învățare în ritmul propriu

Învățare în ritmul propriu

Cănd înveți online deți complet controlul asupra progresului și procesului de învățare, indiferent de subiectul pe care îl studiezi. Tu controlezi ritmului de învățare, deoarece ai mereu acces la materialele necesare și în același timp deți controlul asupra mediului de învățare. Astfel poți să-ți creezi mediul cel mai prielnic de învățare pentru tine, ceea ce rezultă asupra unui nivel de concentrare mai crescut.

Costuri mai scăzute

Costuri mai scăzute când alegi să înveți limba germană online

Costurile unui curs online sunt mai mici decăt cele ale unui curs fizic, iar pe lângă aceată primă reducere, mai dispar și costurile transportului de la/până la locul de desfășurare al cursului. Nefiind nevoia unei deplasări, scade și timpul alocat pregătirii și deplasării la ore.

Acest aspect se aplică și în cazul învățării germanei online: un curs online este mai ieftin decât un curs fizic, iar astfel se reduc și costurile aferente.

Libertate și opțiunea de a-ți personaliza cursurile

Libertate și opțiunea de a-ți personaliza cursurile când alegi să înveți orice, nu doar limba germană online

Cu ajutorul internetului, , poți învăța despre orice subiect îți dorești, indiferent dacă este o materie de care ai auzit în școală sau nu. Ai libertate absolută în alegerea temelor pe care vrei să le aprofundezi. Resursele online pe care le poți parcurge sunt foarte variate. Un exemplu de platforme care ne oferă cursuri online sunt Coursera sau Udemy.

Pentru parcurgerea celor mai multe materiale este nevoie să cunoașteți limba engleză, dar inclusiv pentru învățarea unei limbi străine puteți apela la mediul de învățare online. Acest aspect se aplică și în a învăța germana online. Orice aspect care necesită lămuriri poate fi parcurs pe internet, fără a fi nevoie să parcurgem anumite module sau capitole dacă ele nu sunt de interes sau necesare.

 

Cam acestea au fost argumentele noastre, de ce ar fi cât se poate de benefic să te apuci de învățarea limbii germane online.

Suntem conștienți de nevoile comunității noastre și facem tot posibilul ca și noi, în viitorul cât mai apropiat, să oferim cursuri online tuturor doritorilor. Până atunci vă recomandăm acest articol pregătit de noi cu 10 lecții gratuite pentru învățarea limbii germane.

Dacă învățarea limbii germane este o prioritate pentru tine, echipa noastră îți stă la dispoziție la adresa info@invatagermana.ro sau la numărul 0742 542 972. Dă-ne un semn și programează o primă discuție online cu un profesor din echipa Gutenberg!