10 lecții de germană gratuite pentru începători. Descarcă aici PDF-ul

Ce trebuie să faci pentru a învăța limba germană gratuit? Un prim pas ar fi să accesezi cele 10 lecții de germana gratuite, pentru începători?

Ce ai de făcut?

E simplu, accesează următorul link: 10 lecții gratuite de germană

Cum să te folosești la maxim de cele 10 lecții de germană?

  1. Cel mai important este să nu renunți când e greu sau nu înțelegi.
  2. Următorul cel mai important lucru este să îți stabilești în calendar ziua și ora în care vei studia lecțiile, de preferat să fie ceva regulat. De exemplu, în fiecare marți de la ora 7, atâtea săptămâni câte ai nevoie până termini documentul.
  3. Dacă termini de parcurs cele 10 lecții de germană, ești din Cluj și crezi că putem să te ajutăm mai mult de atât, înscrie-te la un curs de limba germană în Cluj și învață germană alături de noi, Centrul Gutenberg.

Ce credem că poate să te ajute este o listă cu canale de Youtube care te ajută să înveți limba germană gratuit.

Ce conțin cele 10 lecții de germană gratuite pentru începători?

Noi la Centrul Gutenberg ne considerăm ghizi în călătoria fiecăruia în ”Germanlandia”, adică în învățarea limbii germane. Am luat această metaforă și am conturat lecțiile în funcție de ea. Fiecare lecție are sub 2 pagini, ca să poți să le parcurgi rapid. Undeva între 5 și 10 minute / lecție. De preferat ar fi să îți faci notițe cu cele învățate, ajută la consolidarea informațiilor.

Lecția de germană 1. “Vorstellung” – Prezentare

Această lecție conține: Vocabular pentru prezentarea personală și o introducere despre substantiv, pronume, verb și numeral în limba germană.

Lecția de germană 2. “Der Flugzeug ist gelandet. Was mache ich jetzt?” – Avionul a aterizat, ce fac acum?

Această lecție conține: Direcții, indicații, mijloace de transport și câteva expresii folositoare pe care ai putea să le întâlnești în deplasări.

Lecția de germană 3. ”Checkin beim Hotel” – Personajul principal ajunge la hotel și dorește să se cazeze.

Această lecție conține: Vocabularul necesar pentru o discuție cu personalul unui hotel și pronumele personal în limba germană.

Lecția de germană 4. ”Hunger ist der beste Koch” – Foamea este cel mai bun bucătar. Personajul nostru merge să mănânce.

Această lecție este mai scurtă și conține vocabularul specific legat de domeniul culinar.

Lecția de germană 5. ”Eine Reise mit dem Zug” – O călătorie cu trenul

Această lecție conține: Dialogul de la ghișeul pentru bilete, vocabularul care descrie peisaje, precum și numeralul cardinal, în contextul prețurilor.

Lecția de germană 6. ”Alex trifft seine deutsche Familie ” – Alex își întâlnește familia din Germania.

Această lecție conține: Discuții și vocabular despre familie și luarea mesei în familie, dar și 2 observații din gramatică, și anume: ”Das Perfekt” – trecutul compus, ”haben” și ”sein” – verbe auxiliare în formarea trecutului. De asemenea completăm și cu 2 explicații semantice, despre verbul ”schmecken” și expresia “es gibt”.

Lecția de germană 7. ”Tiere und Pflanzen” – Animale și plante. Explorarea fermei și grădinii familiei din Germania

Această lecție conține: Vocabularul specific animalelor și plantelor în limba germană, precum și conjugarea verbelor modale ”wollen” (a vrea) și ”können” (a putea).

Lecția de germană 8. ”Vorstellung der Familie und Freunde” – Prezentarea familiei și a prietenilor

Această lecție conține: Un dialog în familie legat de meserii și vocabularul aferent legat de ocupații și meserii.

Lecția de germană 9. ”In der Stadt” – În oraș. Personajul nostru revine în München și îl însoțim prin oraș.

Această lecție conține: Vocabularul specific unei scurte plimbări turistice. Pe partea de gramatică dezvoltăm verbele modale și imperativul.

Lecția de germană 10. ”Viele Geschenke und ein Brief” – Multe cadouri și o scrisoare. Personajul nostru se întoarce în țară și trimite o scrisoare familiei lui din Germania.

Această lecție conține: Vocabularul specific scrierii unei scrisori, dar și câteva informații despre prenumele posesiv (și adjectivul pronominal posesiv) și verbul modal ”sollen”.

Cam acestea sunt lecțiile pregătite de noi, sperăm să îți fie de ajutor la început de drum în învățarea limbii germane. Ce îți rămâne de făcut este să te înscrii în formularul de mai jos și vei primi un e-mail cu PDF-ul care conține toate aceste lecții. Dacă îți vor plăcea cele 10 lecții de germană gratuite pentru începători, te rugăm să dai acest link mai departe ca și alți prieteni care vor să se apuce de germană să primească acest ajutor. Poate poți să ajuți recomandând cuiva un Curs de limba germană în Cluj.

10 lectii de limba germana gratuite - descarca PDF
10 lectii gratuite de limba germana - centrul gutenberg

Cauți cursuri de germană pentru adulți?

Germana.ro oferă cursuri și ateliere pentru adulți în limba germană